niedziela, 6 kwietnia 2014

Ekspresowa śniadaniowa sałatka i trochę wspomnień.

Hm, dzisiaj naszło mnie trochę na kulinarne wspomnienia z ostatnich paru miesięcy :)


Rozgrzewający krem marchewkowo-kukurydziany w styczniowy wieczór :)


Sałatka zainspirowana wiosenną Kukbukową okładką


Klasyka w czystej postaci-schaboszczaczek z zimniokami w jednym z Warszawskich barów mlecznych


Serduszkowa prażynka krewetkowa :)


Zdrowe, wiosenne śniadanie? Kefir z czosnkiem i koperkiem!


Kolejne wiosenne śniadanie: naleśniki z rzodkiewką, philadelphią i łososiem :)


OGRÓDEK ZROBIONY!


Domowy majonez z curry


Dzisiejsze idealne niedzielne śniadanie! Przepis poniżej.

Ekspresowa, wiosenna, śniadaniowa sałatka (1 porcja):

1 pomidor
1/3 małej cebuli
3-4 rzodkiewki
mała garść natki pietruszki
1 jajko
3 łyżki soku pomarańczowego
sól i pieprz do smaku

Pomidora, rzodkiewkę i cebule kroimy w kostkę. Jajko gotujemy na miękko (4-5 minut od czasu wrzucenia do gotującej się wody). Warzywa mieszamy w miseczce, dodajemy pietruszkę, sól, pieprz oraz sok pomarańczowy po czym ponownie mieszamy. Ugotowane jajko obieramy i kładziemy na sałatkę, koniecznie rozkrajamy aby się rozpłynęło po warzywach. Jemy koniecznie na tarasie, lub balkonie :)

Miłej niedzieli!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz